Зеленият Чай – Полезен за Отслабване И Още Нещо

Зеленият чай е смятан за една от най-полезните и здравословни напитки на планетата. И това не напразно е така. Той е богат на антиоксиданти и полезни хранителни вещества. Те могат да помогнат, както при желание за намаляване на килограмите, така и при редица други важни аскпекти от здравословния начин на живот. Това може да включва благоприятстване на мозъчните функции, намаляване на възпаленията и подпомагане на стомашната дейност. Зеленият чай може да съдържа и антиоксиданти, които помагат за намаляването на токсините и свободните радикали. Ако все пак не искате да се ангажирате с направата и приемането на чай всеки ден, то може да опитате натуралните таблетки за повлияване на апетита ReduSlim.

Кои Са Функциите на Зеления Чай за Отслабване?

Важно е да споменем, че няма специален зелен чай за отслабване. Всеки един зелен чай е такъв. Разбира се, някои предложение на пазара може да включат и други вещества, които да повлияват върху теглото. Но имайте предвид, че чистият зелен чай е напълно достатъчен. Ето и нашите подбрани полезни свойства на зеления за по-бързо сваляне на килограмите:

  • Съдържа вещества, които могат да ви помогнат да изгорите мазнините – Зеленият чай съдържа био-активни вещества като кофеин. Той може да окаже благоприятни влияния върху метаболизма и енергията.
  • Може да мобилизира мазнините от мастните клетки – Съединенията в зеления чай повишават нивата на хормоните, които казват на мастните клетки да разграждат мазнините. Това освобождава мазнините в кръвообращението и го прави на разположение под формата на енергия.
  • Увеличава изгарянето на мазнини, особено по време на упражнения – Редица изследвания показват, че екстрактът от зелен чай може да засили изгарянето на мазнини. Ефектът може да бъде дори още по-мощен по време на тренировка.
  • Зеленият чай може да ви помогне да загубите вредни мазнини, особено в областта корема – Освен подкожните мазнини, вие може да имате и значителни количества висцерални мазнини. Високите количества от тях са свързани с възпаления и инсулинова резистентност, като могат да доведат до сериозни заболявания, като диабет тип 2 или проблеми със сърдечно-съдовата система. Някои проучвания върху катехините в зелен чай показват сочат, че той има полезни свойства свързани с горенето им. Дори и отслабването да е малко, значителен процент от загубените мазнини са висцерални.

За Какво Друго е Полезен Зеления Чай?

Освен да стопи килограмите, зеленият чай може да ни накара да се чувстваме далеч по-добре във собствената си кожа. Ето какво може да се очаква след приема на чаша зелен чай:

  • Той съдържа по-малко кофеин от кафето, но това достатъчно, за да има ободряващ ефект. Част от състава му е и аминокиселината L-теанин, която в комбинация с кофеина подпомага функциите на мозъка. Това кара тялото да се чувства по-енергично и бодро по естествен начин.

  • Напитката съдържа мощни антиоксиданти, които могат да предпазят от вредни токсини. Много проучвания показват, че при хората, които често пият зелен чай, се наблюдава намаляване на оксидативния стрес и токсините.

  • Зеленият чай може не само може да подобри мозъчната функция в краткосрочен план, но и да защити мозъка Ви в напреднала възраст. Той съдържа био-активни вещества, които имат защитни свойства за мозъка. Това прави възможно намаляването на рискове от болести на Алцхаймер и Паркинсон. Двете са едни от най-често срещаните неврогенеративни нарушения при възрастните хора.

  • Зеленият чай съдържа естествени антиоксиданти, наречени катехини. Те имат множество благоприятни свойства за организма. Някои проучвания показват, че те могат да убият бактерии и да неутрализират вируси и грип. Вследствие на това се намалява риска от инфекции. Антиоксидантите, съдържащи се в него, също могат да доведе до подобрения в състоянието на зъбите. Те може да включват по-нисък риск от кариес и намален лош дъх.

  • Смята се е, че зеленият чай понижава общия и LDL-холестерола, както и предпазва LDL-частиците от окисляване. Затова учените твърдят, че хората, които пият зелен чай имат по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания.

Пийте Повече Здравословни Напитки!

Модерният свят е заобиколен с редица нездравословни напитки – газирани, сокове, представящи се за натурални, а всъщност с огромно количество добавени захари. Заради това препоръчваме да се въздържате от приема им. Изберете натурални алтернативи – чайовете са страхотен избор за това! Дори и да не харесвате зеленият, може да опитате плодов или билков. Съществуват хиляди видове, а все един ще стане Вашият любим. А ако търсите начин да благоприятствате усещането си за ситост, то био-капсулите ReduSlim може да се окажат добро предложение за Вас.