Звезди на „Атлетико” (Мадрид) помагат за лечението на дете от Варна

 

Звездите на „Атлетико” (Мадрид) Фернандо Торес и Антоан Гризман станаха първите световни знаменитости, които ще помогнат за лечението на 3-годишния варненец Младен Алексиев.
Торес предостави своята фланелка с №9 и автограф, а Гризман – обувките си с автограф. Тази седмица те ще бъдат пуснати в онлайн благотворителния базар във фейсбук, където всеки може да се включи, като продаде нещо свое в полза на Младен.


Любопитно е, че Торес е играл с въпросната фланелка при успеха с 1:0 над „Лестър” в Шампионската лига в Мадрид. В същия мач пък Гризман бе на терена с жълтите обувки, които сега предостави за благотворителната кауза, и вкара единствения гол от дузпа. Впоследствие той се оказа достатъчен на „дюшекчиите” да се класират за Ѕ-финала.
Ценните артикули пристигнаха във Варна със съдействието на домакина на „Атлетико” Димчо Пиличев, който ги е изпратил на футболния треньор в ОДК Варна Бисер Бъчваров. Последният вече предостави екипа и обувките на бащата на Младен.


Известно е, че на 3-годишния Младен Алексиев са поставени няколко диагнози, които не позволяват да се назначи адекватно лечение, за да може момчето да води пълноценен живот и да изживее едно истинско детство. Поради тази причина родителите са се насочили към клиника в Германия, където смятат, че ще бъде поставена точна диагноза на сина им.

Банкови сметки на Младен Алексиев:
лева: BG23UNCR70001522882681
евро: BG70UNCR70001522882805
долар: BG59UNCR70001522882809