Звездата на „Черно море Бриз“ става капитан

Приеха Мариела Николова във ВВМУ „Никола Вапцаров“
Международната федерация по ветроходство финансира участието й на световното

Звездата на „Черно море Бриз“ Мариела Николова е приета за студент във ВВМУ „Никола Вапцаров“. Това съобщи за „Народно дело Седмицата“ нейният личен треньор и брат Даниел Николов.

31-02
„Мариела ще учи навигация и иска да стане капитан. Морето е нейната голяма любов и винаги ще бъде свързана с него“, уточни Николов.
Иначе 18-годишната Мариела ще завърши Математическата гимназия  това лято, а през май ще е абитуриентка.
Както е известно, през 2016-а ветроходката за първа година участва при девойките в олимпийския клас „Лазер Радиал“. Тя стана държавна шампионка и се класира на 25-о място на световното първенство в Окланд, Нова Зеландия, където бе отличена със специален приз за най-добро класиране от 17-те поканените състезатели от Международната федерация.
Любопитно е, че качествата на Мариела вече се забелязани от световните шефове и тя тренира по техни програми, а от Международната федерация ще финансират нейни участия през тази година – световното първенство в Полша и подготвителни лагери, където Мариела ще тренира под зоркия поглед на ветроходни знаменитости.
Запитан, доколко е реално сестра му да участва на олимпиада, Даниел Николов заяви: „Още е девойка и за нея сега е най-важно да продължи да се развива, да записва престижни класирания на регати и да трупа опит. След три години при жените ще е още по-трудно. Разбира се, Мариела ще се бори за олимпийска виза както през 2020-а, така и през 2024-та. Но в нашия спорт конкуренцията е огромна и прогнози не могат да се правят.“