За 8 март: Радио Варна раздаде подаръци на празнуващите слушателки

По повод 8 март, във времето от 11 до 12 часа, екипът на Радио Варна раздаде подаръци на всички дами, които, случайно или не, минаха край сградата на радиото. Единственото условие беше празнуващите жени да познават добре неговата програма, традициите и да знаят поне някои важни фрагменти от историята му.
Дамите не се затрудниха никак от въпросите. Нежната половина от жителите на морската столица слушат редовно Радио Варна – в колите си, докато се разхождат в парка. Една от основните причини е музиката, защото толкова разнообразна и качествена подборка от мелодии и ритми е наистина трудно да се намери в ефира, стана ясно от думите на варненки. Те обаче разчитат на любимата станция и за нещо много повече от музикален фон.
„Само с него съм по цял ден. Така научавам всичко, което се случва във Варна“, заяви една от дамите, които получиха подарък за 8 март.  „Това е радиото, което ни дава много духовен, културен и интелектуален живот. Пълни ни живота с положителни емоции. Ето сега празника 8 март ще преживеем с радиото на варненци“, призна друга почитателка на Радио Варна.

10 - Radio 2
Слушателките се оказаха много подготвени и лесно обясниха как радиото може да бъде открито и слушано на живо в интернет. Те посочиха като свои любими водещи Жоро Бекяров и Олга Добрева, не се затрудниха да познаят и годината на създаването на варненската информационна и културна институция, която тази година чества завидните 80 години съществуване. Лекоатлетическата обиколка на Радио Варна, която е неразделна част от програмата на града за Националния празник 3 март, се оказа едно от най-обичаните и познати инициативи на радиото.
„8 март е много специален ден. Атмосферата наоколо е по-различна. Жените се чувстваме щастливи, когато ни зачитат“, каза в ефира на Радио Варна нежната половинка от двойка, която в този ден намери време за разходка в Морската градина. Но за Деня на жената мнение имаше и съпругът на дамата. „Уважението и любовта не би трябвало да подлежат на дати и на празници. Когато човек изпитва необходимостта да подари цвете или да каже на някого, че го обича, датата е без  значение“, коментира варненец, чието мнение за 8 март допълни празничното отношение към дамите в програмата на Радио Варна.