За 25-и път: Любовта е лудост събра любими артисти в града ни

За 25-и път по червената пътека на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост” преминаха много любими български звезди от екрана и театралната сцена, и видни чуждестранни гости.


Татяна Лолова, Гинка Станчева, Емилия Радева, Людмил Стайков, Николай Волев, Борис Луканов, Мариус Донкин, Камен Воденичаров, Башар Рахал, Йосиф Шамли, Антон Радичев, Иглика Трифонова, Иван Ничев, както и чуждестранни гости от Естония, Исландия, Унгария, Дания, Великобритания, Украйна, Турция, Индия, Румъния, Македония, Индонезия, Русия, Италия, Молдова, създадоха уникалната атмосфера на откриването на фестивала. По червената пътека минаха и младите, и популярни актьори Бойко Кръстанов, Александър Алексиев, Рая Пеева, Явор Бахаров, Лорина Камбурова, Яна Титова и други.


Над 100 филма влизат в тазгодишното издание на фестивала „Любовта е лудост”, съобщиха от пресцентъра на Фестивален и конгресен център – Варна. Носителят на голямата награда, както и всички останали призьори ще бъдат определени от авторитетно жури, което се ръководи от легендарния руски режисьор Карен Шахназаров.
Особен акцент в това знаково издание на „Любовта е лудост“ беше поставен още в началото на феста върху участието на Индонезия. Участието на индонезийска делегация в кинофестивала, беше съпроводено с представяне на местни танци и инструменти, фотоизложба „Прекрасна Индонезия“, филма „Салауаку“ и панорама от индонезийското кино, което е малко познато за българския зрител, но с участия и награди от много азиатски кинофестивали.