За спасения прием на танцьори: Хуманитарната гимназия благодари с танц на образователния министър

 

Благодарствено писмо и аплодисменти получи министърът на образование Николай Денков от ръководството и учениците НГХНИ „Константин Преславски“ – Варна. Писмото беше представено от директора на училището Емил Груев в петък миналата седмица. Признанието идва след намесата на проф. Николай Денков по повод опасността да отпадне приемът за професионална паралелка „професия танцьор“ за две специалности – „български танци и модерен танц“, който не беше утвърден в подготвения от РУО – Варна, план-прием за учебната 2017-2018 г. Благодарение на действията на проф. Денков и екипа му прием ще има.


Благодарностите към министъра бяха поднесени по време на националната конференция по литература, история и философия на тема „Народe????” и подтема „Времето е в нас и ние сме във времето“, в която участваха ученици от цялата страна от трите профила. Според регламента отлично оценените разработки на учениците от XII клас ще бъдат зачетени за кандидатстудентски изпит във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в съответната специалност.
Специален поздрав за министър Денков и екипа на МОН беше изпълнението на талантливите танцьори, възпитаници на Хуманитарната гимназия.