За седми път: Кампания набира средства за деца на загинали полицаи

Александър Дечев

За седма поредна година във Варна се организира благотворителна кампания за набиране на средства за деца на загинали и инвалидизирани служители на ОД на МВР Варна, ГД „Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието и Министерството на отбраната.
Събитията ще са под надслов „С обич за децата, в памет на бащите герои“ и ще са под патронажа на областния управител Стоян Пасев и с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. През миналата година в кампанията бяха събрани 11 хиляди лева, разпределени между 11 деца.
Благотворителната кауза ще включва няколко мероприятия. Първото е конкурс за рисунка, разказ или есе, като регламентът е посочен на сайта на Общински детски комплекс – Варна.
На 29 май пък ще се проведе детски концерт на открито, демонстрации на служебна техника и бойни спортове. Мястото, на което ще се проведат, е сцена Амфитеатър под Пантеона. Там варненци ще могат да видят извадени от употреба служебни автомобили на Военна полиция, сред които така наречените „пустинни котки“ и други.
В концерта ще се включат над 140 деца и младежи от града, духовият оркестър на Военноморските сили, както и Биляна Тодорова – кръгло сираче, едно от най-мъничките в кампанията. В бойните демонстрации ще се включат известни имена от бойните спортове, сред които Захари Дамянов, Емил Костов, Владимир Вълев-Питбула, Станислав Бахчеванов, Николай Димитров, Костадин Костов, Драгомир Димитров и боксьори от клуба на олимпийския шампион Ивайло Маринов.
На 30 май от 18 ч. в Двореца на културата и спорта ще се проведе благотворителен галаспектакъл с участието на деца от детски градини във Варна, клубове по народни и модерни танци. На 4 юни в Морската градина са предвидени демонстрации по бойни спортове.
На 25 и 26 юни ще се проведе традиционният вече футболен турнир на малки вратички, който ще е в Техническия университет. Записванията са до 21 юни, като таксата за участие на всеки отбор е 100 лева.
Десетки институции се включват в подкрепа на събитието – Варненска и Великопреславска митрополия, Община Варна, РИО – Варна, Общински детски комплекс, Зоналният съвет на БФС, ОД на МВР, държавен куклен театър, ВВМУ „Никола Вапцаров“, печатница „Хеликспрес“, Дворецът на културата и спорта, Министерството на младежта и спорта, щабът на Военноморските сили, националното представителство на студентските съвети, военна полиция и главните дирекции към Министерството на правосъдието – „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“. За събиране на средства ще бъдат поставени дарителски кутии по време на събитията, а отделно има и дарителска сметка:
BG51UBBS80021014037340 в банка ОББ.