За първи път от 2010-а ДКС е на печалба

 

Дворецът на културата и спорта във Варна завършва финансовата 2016-а със 179 хил. лв. печалба, като това е първия положителен резултат от 2010 г. Това обяви шефът на двореца Минко Христов пред съветниците от общинската комисия „Собственост и стопанство“.


По думите на Христов, това е станало постепенно, като всяка година загубите са се стопявали с около 150 хил., докато се стигне до печалба. Той обаче подчерта, че този темп едва ли може да се запази. Докато Христов съобщаваше добрата новина, служители на ДКС почерпиха членовете на стопанската комисия с шоколадови бонбони.
Шефът на Спортна зала не спести на общинските съветници и трудностите и спънките, които идват от комуникацията с общината, която е 100 % собственик на дружеството. Христов подчерта, че е поискал да постави още 5 рекламни съоръжения на територията на ДКС, но не е получил разрешение, защото има нова наредба за рекламната дейност, приемането на която се бави. Ключов момент е и изграждането на подземен паркинг, което е жизненоважно за двореца. „Проблемът е ужасен, който дойде с кола, не иска за повтори“, призна Минко Христов.
В хода на дебата стана ясно, че окончателната стойност на ремонта на зала „Конгресна“ е 13 млн. лв. Той обаче трябва да се продължи, като обхване и външния ринг на уникалната сграда, както и площадното пространство около нея.