За два месеца: Военноморската база посрещна 1000 ученици от региона

В навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, военнослужещите от дивизион патрулни кораби посрещнаха 1000-ия ученик, посетил Пункт за базиране Варна във връзка с провеждането на единни комплексни занятия с ученици от 9-и и 10-и клас.

 

През месеците март и април на втория учебен срок ученици от над 20 училища от областите Варна, Добрич, Търговище и Разград бяха гости на военното формирование. Те получиха възможността да се запознаят отблизо с отговорната служба на военните моряци от бойните и спомагателни кораби в Пункт за базиране Варна.

Старанието на домакините да представят по атрактивен и интригуващ начин задачите, които изпълняват, въоръжението и техниката, с които разполагат военните кораби, винаги предизвикваше интереса и любознателността на децата и събуждаше тяхното желание един ден да станат моряци от Военноморските сили на Република България. Вълнуващо и незабравимо за учениците остана преживяването да се качат на военен кораб, да разгледат образци лично оръжие и съвременното водолазно оборудване.

Хилядният ученик, посетил Пункт за базиране Варна, е Иван Иванов от 9д клас на Професионална гимназия по електротехника – Варна. Той получи и подарък – книга, посветена на 120-годишнината от създаването на Военноморска база Варна.