Заради унищожаването на природата: Демонстранти поискаха цялото правителство да си ходи

Същата вечер, в която председателят на Европейския съвет Доналд Туск предизвика масов възторг сред българите със станалата истинска сензация реч в Народния театър „Иван Вазов“, както в столицата, така и във Варна мнозина излязоха на поредния протест срещу унищожаването на природата. Както и при първата подобна акция, така и при втората такава, в града ни участниците бяха в пъти по-малко.
Въпреки това и въпреки студения дъжд, десетки варненци се събраха отново пред сградата на община Варна. Принципно темата на демонстрацията беше защита на национален парк Пирин, но посланията бяха и срещу безотговорната експлоатация на природата като цяло в България.
Недоволните от политиката на правителството заявиха, че управляващите заплашват екологичното равновесие по Северното Черноморие, като допускат нови планове за застрояване в близост до морето. „Не само министър Нено Димов, май всички е време да си ходят!”, заяви една от говорителките на митинга. Беше подчертано обаче, че демонстрацията няма политически характер, тъй като когато става въпрос за природа, политическите пристрастия са без значение.