Заради продължението на бул. „Левски“: Променят движението по ул. „Ян Палах“, затварят ул. „Брегалница“

 

Във връзка със стартиране на строителните дейности през следващата седмица по обект „Изграждане на бул. „Левски“ в участъка от „Подвис“ до „Девня“, подобект: от км 0+150 до км 2+924: се въвежда временна организация за безопасност на движението в два участъка по ул. „Ян Палах“, съобщиха от община Варна.
За първия участък – от кръстовището с ул. „Подвис“ до преди ул. “Зюмбюл“ – организацията ще протече в два етапа. При първия лентите за движение в двете посоки по булеварда ще останат почти без промяна от съществуващото положение – две ленти в посока ул. “Прилеп“ и една лента в посока Златни пясъци. Движението към ул. “Брегалница“ ще е затворено поради необходимостта от прокопавания за ВиК комуникации. През този етап ще се изгражда и новото платно – дясно, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.
При втория етап движението ще се прехвърли в изграденото ново платно на булеварда, като разминаването ще е в по една лента в посока. Участъкът е с дължина от 300 м, след което ще се влива в съществуващото пътно платно. Подходът към “Брегалница“ ще бъде прекъснат до приключване на работите в участъка. Маршрутите, както и спирките на градския транспорт остават непроменени за времето на строително-монтажните работи в този участък.
За втория участък – от км 2+400.00 до км 2+730.00 – при „Топлата вода“ – няма разлика от досегашната организация на движение, тъй като СМР са в зона без изградена инфраструктура към момента. Работи се по коритото на дерето, както и се изгражда изцяло нова улица с прилежащите й пътни платна и тротоари.
Линейките на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна ще тръгват за адрес или през ул. „Кирил Шиваров“ или през частта на „Брегалница“, която ще е отворена в посока бул. „Цар Освободител“. Причината е предстоящият старт на строителните дейности по бул. „Левски“ в участъка от „Подвис“ към стадион „Спартак“, съобщи в края на седмицата Радио Варна.
При извънредни ситуации строителят е задължен да осигури достъп на автомобили със специален режим на движение през затворения вход на ул. „Брегалница“ на кръстовището до Регионалната здравна инспекция. Предстои строителството да стартира през следващата седмица, като от Общината ще оповестят допълнително точните дата и час.