Заради лиценза: В Балчик намаляват терена на стадиона

 

В Балчик ще намалят терена на стадиона си, за да получат лиценз от БФС за новия сезон във Втора професионална лига.

Комисия от футболната централа е инспектирала съоръжението и обявила какви подобрения трябва да се направят, за да домакинства Черноморец у дома във втория ешелон.

Народно дело Седмицата“ научи, че със сигурност ще трябва да се намали широчината на тревното покритие, която е 66 метра. Наредбата позволява да се отнемат по три метра от двете страни, като от едната това е задължително, за да се оформи треньорска зона. Освен това ще бъдат премахнати седалките от първите два реда на трибуните, тъй като са доста близо до терена. Необходимо е също да

се изгради сектор за гости и да се поставят химически тоалетни. Другото условие е спортно-техническо – Черноморец да разполага с четири отбора при подрастващите – старша и младша възраст, деца и подготвителна група.

Междувременно тимът тренира от събота заради престижната контрола с новия член на руския елит Динамо (Москва). Спарингът е на 16 юни в Балчик, а след него Геша ще пусне играчите още една седмица във ваканция, преди да стартира същинската част от лятната подготовка.