Заради крадени стоки: Продавачка от Девня e заплашена от затвор и конфискация

48-годишната Станка Д. от Девня е предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна. Тя ще отговаря за длъжностно присвояване на стоки на работодателя си, които й били поверени да пази, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.
Подсъдимата девненка работела като продавачка в квартален магазин във Варна. На 10 ноември 2016 г. тя постъпила за нощна смяна в супермаркета. Решила да си задели стоки, предимно кутии с цигари от различни марки, които да изнесе от магазина след приключване на нощната й смята.
Шест дни по-късно 48-годишната продавачка отнесла в чантата си след нощна смята шоколади и десерти за близо 25 лева. На 20 ноември Станка Д. заделила отново стоки от магазина и ги изнесла след поредната си нощна смяна. Ревизия на собственика на магазина установила, че липсват стоки. Действията на Станка били разкрити и бил подаден сигнал в полицията.
На 24 ноември 2016 г. подсъдимата продавачка направила опит да присвои още стоки за 130 лева. Опитът й не успял, тъй като била арестувана. Общата сума на присвоеното от нея е в размер на близо 1200 лева. Предстои делото срещу Станка Д. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Престъплението се наказва с лишаване от свобода до 8 години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на Станка Д., ако тя бъде призната за виновна.