Започна ремонтът на ул. „Мара Тасева“ в „Аспарухово“

 

Първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Община Варна по ОП „Региони в растеж“ започна в събота – ремонт на ул. „Мара Тасева“ в „Аспарухово“.
На старта на строителните дейности присъстваха премиерът Бойко Борисов министри от кабинета му и шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. Строителството, на стойност около 6 млн. лв., предвижда реконструкция на трасето в обхват от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители”, с изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал море-езеро, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи, обясни кметът на Варна Иван Портних.
„Нашата роля е да осигурим финансиране, след това се проектира, персоналната отговорност за обектите е на кмета. Ще помогнем и за Аспаруховия мост, който не е виждал основен ремонт от построяването си. Хората виждат, че им се случват нещата и все повече искат“, каза Бойко Борисов. Той допълни, че е оптимист за изграждането на газовия хъб край Провадия. Анонс беше направен и за предстоящото посещение на френския президент Еманюел Макрон, с когото вече били водени разговори за индустриално сътрудничество.