Започват ремонти по АМ „Хемус“в региона

 

Започват ремонтно-възстановителни работи на общо 10 км от АМ „Хемус“ на територията на област Варна. Ще се работи в два участъка. Първият 6-километров участък е между пътен възел „Невша“ и пътен възел „Млада гвардия“ (от 375-и до 381-ви км), а вторият – 4 км, е в района на Девня (от 389-и до 393-ти км).

Ремонтните дейности включват цялостно обновяване на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, както и ремонт на прилежащите пътни съоръжения. На пътноподдържащото дружество е разпоредено на обекта да се работи с пълна мобилизация, като целта е ремонтните дейности да завършат колкото се може по-бързо предвид предстоящия туристически сезон.

Първо ще се ремонтира платното за Варна, а трафикът в двата участъка ще се извършва двупосочно в платното за София. След приключване на ремонтните работи в платното за Варна движението в посока София ще бъде ограничено, а превозните средства ще преминават във вече ремонтираното платно за Варна.

В участъка между 375-и и 381-ви км ще бъде ограничено качването на магистралата при п. в. „Невша“, а пътуващите в посока Варна ще се пренасочват по път I-2 Русе-Варна и ще се включват в АМ „Хемус“ при п. в. „Млада гвардия“. При стартирането на ремонтните дейности в платното за София ще се преустанови слизането от магистралата към Невша и Белоградец на п. в. „Невша“. Излизането от магистралата ще се осъществява на п. в. „Млада гвардия. Ще бъде ограничено включването в АМ „Хемус“ при п. в. „Невша“, а пътуващите за София ще използват път I-2 Русе-Варна до пътен възел „Каспичан“.

В участъка между 389-и и 393-ти км затворен за движение ще бъде п. в. „Неофит Рилски“, а пътуващите ще могат да използват път I-2 Русе-Варна и ще се включват в АМ „Хемус“ на п. в. „Девня“. Изходът от магистралата в посока Гъбарница и Неофит Рилски ще бъде на п. в. „Ветрино“. При стартиране на ремонтните дейности в платното за София в този участък, слизането към Гъбарница и Неофит Рилски ще се осъществява на пътен възел „Девня“.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта до 90 км/час.