Задава ли се криза с боклука във Варна

Варненци, особено тези, които живеят в район „Младост“, смятат, че във Варна е налице криза с боклука и ще се окаже сериозна. Битовата смет се трупа с дни и очевидно никой не бърза да изпразни контейнерите.
„Пиша ви от кв. „Младост“. Тук казаните не са изпразвани от три дена, вече преливат. Пиша на вас за гласност на проблема. Снимката е правена в 16 часа в понеделник“, пише до „Народно дело Седмицата“ читател, който изпраща и поредната илюстрация на проблема.
Нито от община Варна, нито от администрацията на района са дали обяснение защо контейнерите са в това състояния. Няма и информация кога в крайна сметка ще бъдат извозени и ще бъде ли търсена отговорност на сметопочистваща фирма.

8-kofa
5 контейнера за боклук буквално преливаха във варненския квартал „Възраждане“, сигнализират читатели от района същия ден. По всичко личи, че боклукът се е събрал през почивните дни и в началото на работната седмица не бе извозен. Мястото е централно, до голям мебелен магазин. Хората от района се опитват да изхвърлят нещо, но няма къде да го оставят, освен извън контейнерите. Така кофите преливат все повече и повече, а мястото се превръща в огнище на зарази за хора и животни, възмущават се живеещите. Контейнерите вече многократно са преровени, забелязали са хората от блоковете наоколо.