Завъртете пресата, идва новият вестник на Варна

Скъпи читателю,

В ръцете си държиш първия брой на новия варненски седмичник „Народно дело Седмицата“. Той се появява днес, за да вдъхне нов живот на една традиция на града ни, която продължи цели 71 години. От самото си начало „Народно дело“ е вестникът на варненци, защитникът на техните интереси, изданието, което е обърнато към всекидневните им проблеми и постижения. Той е и трибуната, от която не само към Варна и региона, а и към цяла България непрестанно се отправя посланието, че страната ни има едно огромно богатство, което все не успява да използва пълноценно – морето.

image description

С ясното съзнание за отговорността, която поемаме, екипът ни се зае с трудната задача да извърши необходимата промяна, за да съхраним вестника, с който неизменно е започвал денят на цели поколения варненци. Защо е необходима промяната ли? Огледайте се – в ръцете си държим устройства, които бълват потоци от информация минута след минута. Ако тя трябваше да бъде отпечатана на хартия, за да стигне до получателите си, вероятно ще трябва да изчезнат цели гори. Вместо да разгърнем страниците една по една със сутрешното си кафе, ние включваме компютъра си, телевизора, радиото. Бързината на съвременните технологии, светкавичното предоставяне на всяка информация, от която хората имат нужда или към която проявяват интерес, прави новините на хартия остарели още преди да бъдат отпечатани.

За това и „Народно дело Седмицата“ ще ви поведе по друг път. Ще ви дадем задълбочените анализи и коментари, които не само ще помогнат да направите по-добре избора си, но и да разширите знанията си. Защото засипващата ни електронна информация отлита, а отпечатаното черно на бяло остава, колкото и крехка да е вестникарската хартия.

Превръщането ни в седмичник е необходимо и за нас, за да можем да отсеем най-важното и най-същественото и да го предоставим на теб, нашия читател, качеството, което винаги се е очаквало от вестника на Варна.

Народно дело Седмицата“ в никакъв случай няма да изневери на духа на любимия всекидневник. Ще продължим да поставяме неудобни въпроси, на които гражданите на Варна трябва да знаят отговорите. Ще разнищваме проблемите, но без да прекрачваме границата на професионалната и чисто човешка етика. Ще бъдем коректив на местните и държавни управници, отстоявайки законността и прозрачността като свои принципи и ценности.

Казано най-просто – вестник „Народно дело Седмицата“ ще е пак „Народно дело“, но по-добър. Дължим това не само на читателите си, но и на огромния брой талантливи хора, свързали живота си с него един след друг, в продължение на цели седем десетилетия.

Вратата на редакцията ни остава все така отворена за всеки варненец, който има нужда от нашата подкрепа.

Заедно с това още в този брой ще намерите онези полезни съвети и занимателни публикации, които читателите ни са свикнали да отделят, прибират, съхраняват и препрочитат с години. Не сме забравили и за развлеченията и хороскопите, които в днешния дигитален свят ни карат да се чувстваме повече хора и по-малко роботи.

Спортните ни страници, които винаги са били синоним на качеството за феновете и спортната общественост на Варна, стават почти двойно повече. Сам по себе си този факт е показателен, че за нас е важен всеки аспект от живота на варненци.

Четете ни, давайте мнения и предложения и не се колебайте в препоръките и дори в критиките си. Всичко, което правим, го правим за теб, читателю!

И за Варна!

Веселин Златков,

зам.-главен редактор