Журналистът Георги Александров загина при трагични обстоятелства

На 22 май около 17. 20 на Южния бряг източно от Аспарухов мост е намерено тяло на мъж на 38 години от Варна. По случая се води дознание за изясняване на обстоятелствата около смъртта му, първоначалният оглед сочи, че няма данни за престъпление. С това официално изявление на МВР пред „Блиц“ беше съобщено за смъртта на варненския журналист Георги Александров. Известният журналист е загинал при трагични обстоятелства. Тялото му е било открито в канала на езерото в близост до Аспарухово.

Георги Александров е бил с лаптопа си и е отишъл да прави свое проучване по случая със скъсаната тръба в езерото, пише изданието „Афера.бг“, която първа разпространи тъжната новина.

Александров не е имал външни данни за нараняване, впоследствие от аутопсията, обаче, е установено, че има следи от височинна травма. „Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от аутопсията. Установени са височинни травми, в следствие на падане. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие“, уточниха директорът на ОД на МВР във Варна старши комисар Даниел Пашов и Апелативен прокурор Владимир Чавдаров на брифинг във Варна във връзка със смъртта на журналиста.

„Тялото е открито в плавателния канал. За да няма спекулации, тръбата, в която възникна авария се намира на 2 км западно. Тялото е открито на съвсем друго място“, уточниха от полицията. Освен това покойният е имал пост във Фейсбук, където заявява, че няма нужда от разследване, тъй като причините за замърсяването са ясни“, допълни Апелативен прокурор Владимир Чавдаров.

Досъдебното производство работи по две основни хипотези – нещастен случай и самоубийство. Извършен е оглед на местопрестъплението и е назначена експертиза. Установени са 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 в урината и 1,94 в гръбначно-мозъчната течност. Предстои експертиза, която ще установи каква е била концентрацията на алкохол в момента на смъртта.