Жителите на кв. „Левски“ ще дават идеи за нова зона за спорт и почивка

 

На 12 септември от 17:30 часа в зала 223 на Икономически университет – Варна, ще се състои работна среща, на която гражданите могат за дадат идеи за изграждане на нова зона за спорт и почивка в кв. „Левски“.

Проектът се нарича „Идеен проект за изграждане на мултифункционална спортно-рекреационна зона”, който се осъществява с подкрепата на Община Варна по програма „Варна – Европейска младежка столица 2017”. Целта на срещата е чрез съвместна работа на присъстващите да се генерират идеи за ситуиране на различните спортни съоръжения и устройство на пространството на два несъседни градски терена в кв. „Левски”.

Участниците ще се запознаят с основните параметри на терените, съществуващото състояние в момента, добри практики от чужбина и друга интересна информация, представена от експертите архитекти по проекта.

Всеки ще има възможност да изкаже мнение и да даде предложение. В резултат на проведената среща ще бъде изготвен портфейл от идеи, от които ще бъдат селектирани най-подходящите за бъдеща реализация според законовите изисквания.