Евтин автомобил под наем: каква е цената на кола под наем?

Много от нас смятат, че главно чужденци, дошли на почивка в България, имат удоволствието да си наемат автомобил. Това далеч не е така. Големият интерес и популярност, които тази услуга придобива, гарантира че има коли за всеки тип водач. И не само, но в по-голяма част от рент-а-кар фирмите, условията за наем и всички допълнителни изисквания по договора, също са много улеснени и гъвкави.

Има ситуации, които налагат наема на кола. Например, ако нашият личен автомобил е повреден, на възраст е или изобщо нямаме такъв, а имаме важна работа или планирана почивка. Тогава можем съвсем спокойно и на добри цени, да се впуснем в рент-а-кар приключение. Освен евтини, рент-а-кар колите могат да бъдат нови, комфортни и най-вече икономични. Такива ще открием в автопарка на Green Rent A Car, една от водещите компании за рент-акар автомобили в страната. Те предлагат хибридни коли на световната марка TOYOTA. Не е тайна, че хибридите на Тойота са едни от най-икономичните на пазара. За градски пътувания с умерена скорост, те всъщност могат изобщо да не консумират гориво. Освен, че са икономични, колите са нови и с достатъчно екстри, които да направят пътуването, изпълнено с комфорт, както за водача, така и за останалите пътници.

Цените на автомобилите варират, според сезона и заетостта на компанията. Също така, влияние оказва и периодът на наема – колкото по-дълга е нашата резервацията, толкова по-евтин ще е и той за ден. Като ориентировъчна цена, можем да вмъкнем, че при наем на кола за седмица, ще се  възползваме от цени между 15 и 40 евро на ден, като зависи от сезона. Заедно с наема на кола, е препоръчително да се възползваме и от застраховката, която ни гарантира спокойствие и не носим отговорност при кражба или други щети по превозното средство. Застраховката е около 10 евро на ден за икономичните коли. Ако искаме да ползваме рент-а-кар за чужбина, има допълнителна такса за пълномощно, което  прави безпроблемно придвижването през границата.

Коли под наем цени

Ако планираме наем на автомобил за по дълго време от стандартното наемане, например за повече от месец, тогава може да договорим цените с рент-а-кар компанията и да получим допълнителна отстъпка, така наемът ще е още по-евтин. Друг вариант за по-изгодно наемане на автомобил, е ако направим резервацията много по-рано от планираното пътуването. Смята се, че цените се покачват около три месеца, преди периода на пиковия сезон. 

Определено място за колебание, дали да наемем кола, няма! Цените са напълно приемливи, а разнообразието и удоволствието от шофирането на нов, комфортен и различен от нашия личен автомобил, е голямо.

  • публикация