Еврошампионката Пламен Димова се развежда

Няма да се връща повече в Германия
 Руснаци опитали да я прецакат във финала
Дни след като стана европейска шампионка по кикбокс в стил К1, Пламена Димова обяви, че е в процес на развод.
„С мъжа ми Петър Чобанов взехме решение да сложим край на нашия брак. Аз няма да се връщам повече в Германия при него и ще се подготвям само в България. Занапред в личната ми карта отново ще пише Пламена Димова, а не както бе досега – Пламена Димова-Чобанова. С Петър ще запазим добрите си отношения”, заяви за „Народно дело Седмицата” Пламена.
Тя призна, че по пътя към втората й европейска титла в Марибор – в категория до 48 кг, най-трудно й било в първата среща и на финала.

32-02
„Започнах срещу туркиня, след като три години бях играла само бокс и трябваше бързо да се пренастроя към правилата на кикбокса. Треньорите ме предупредиха, че тя ще ме рита. Точно така стана и аз реших да отвърна на нейната игра. В първия рунд само я ритах, но после минах и към удари с ръце. След един от тях съперничката попадна в тежък нокдуан и само гонгът я спаси от прекратяване на срещата. В крайна сметка спечелих убедително по точки”, заяви Пламена.
След като се справила и с португалка, в спор за титлата варненката излязла срещу рускиня. „Тя беше опитна и с много титли. Неочаквано за мен, в първия рунд руските съдии не отчитаха чистите ми удари, въпреки че се виждаха ясно на монитора. Тя опитваше да удря от въздуха и всеки неин удар се отчиташе. Във втория рунд обаче пласирах комбинация от удари и изобщо не й давах възможност да стигне до мен. Вече нямаше как да не отчитат ударите ми и триумфирах по точки”, допълни Пламена.
Първата на Стария континент е благодарна на треньорите си Красимир Кирилов и Диляна Славов за избраната стратегия.
„Двамата подготвиха разнообразни тактики, съобразени със съперничките ми. Когато излизах на ринга, знаех какво трябва да правя и бях уверена в силите си. Правилно се оказа и решението ми да сляза от 52 на 48 кг. Така към силата си прибавих и повече бързина. Не бе проблем да сваля килограмите, тъй като по време на подготовката поддържах 50-51 кг, а в последните седмици намалих храната и водата, за да вляза в новата категория”, каза още Пламена.
До края на годината тя отново ще се посвети на бокса, тъй като й предстоят един или два професионални мача. Както Пламена бе заявила пред „Народно дело Седмицата”, нейната основна цел за следващата година е да се бие за световната титла по бокс при професионалистите.