Д-р Красимир Петров е новият директор на болница „Св. Анна”

 

Д-р Красимир Петров е новият директор на болница „Св. Анна”, това е резултатът от проведеното по искане на държавата общо събрание на лечебното заведение. Новината беше съобщена от председателя на Общински съвет – Варна, Тодор Балабанов в ефира на Дарик радио. След смяната на борда на директорите в съвета влизат още проф. Георги Кючуков и предложена от здравното министерство специалистка.
„На общото събрание нашият представител в общото събрание не бе надлежно упълномощен и не участва в гласуването по тази точка. Имаме мажоритарен акционер в лицето на държавата и практиката показва, че той определя органите на управление”, коментира Балабанов. По негови думи новите хора в борда са утвърдени специалисти с богат опит.
„Д-р Красимир Петров е утвърден специалист с богат опит в здравния мениждмънт, два мандата народен представител и е логично назначение. Проф. Георги Кючуков също има опит като депутат от АБВ, бил е ръководител на клиника в болницата.
Една дама е предложена от държавата. Тя не е от Варна, но е редно да й дадем време да оправдае доверието”, смята Балабанов. Той е на мнение, че би следвало всеки акционер, който инвестира средства в едно дружество, да има възможност да увеличи капитала си в него, но към момента няма законодателна възможност общините да правят това.