Достойно представяне на кадетите на Черно море БАСК в Москва

 

 

 

Достойно се представиха кадетите на волейболния Черно море БАСК по време на визитата си в Москва за приятелски срещи със силни тимове от местни школи. Възпитаниците на Юли Тупанков срещнаха в първата контрола отбор на олимпийското спортно училище в Москва. Те отстъпиха с 1:3 гейма. Втората приятелска среща бе с отбор от друго спортно училище в руската столица. „Баските“ отстъпиха с 2:3 гейма.

„В тези мачове не се гонеше толкова резултат. Приятелските срещи бяха в духа на сътрудничеството между Москва и Варна“, коментира за „Дарик“ треньорът Юли Тупанков, който допълни, че е очарован от организацията от страна на домакините.

Кадетите на ВК Черно море БАСК и БК Черно море Тича бяха в Москва като част от спортната делегация от Варна.

„Мога да кажа, че нашите волейболистите на Варна по нищо не отстъпват на тези в Москва“, коментира за BGvolleyball.com Юли Тупанков.

„Резултатите от срещите нямат значение, само ще кажа, че ако не беше интензивната програма на домакините, в която по десет часа на ден имахме посещения на различни забележителности и буквално не ни останаха крака от ходене, щяхме да победим московчани и в двете срещи с по 3:0 гейма“, каза още треньорът на Черно море.

„Много сме доволни от това посещение. Домакините не ни оставиха дъх да си поемем и показаха страхотно уважение към нас. Бяха помислили за всичко, дори и медали бяха подготвили и за двете срещи за всички, момчетата да имат спомен. Надявам се това сътрудничество да продължи и за в бъдеще. Двете срещи бяха много полезни за моите волейболисти. Мога да кажа само, че в тази възраст ние превъзхождаме руснаците на атака и на сервис. Те са по-добри от нас на блокада и в защита“, каза още Юли Тупанков.

 

„Баските“ гостуват на Нефтохимик за Купата

 

Черно море-БАСК изтегли тежък жребий за третия кръг в турнира за Купата на България по волейбол за мъже. Варненци ще гостуват на Нефтохимик.

Левски срещу ЦСКА е дербито на този етап, отреди жребия за тази фаза, който се състоя в офиса на БФВолейбол. Домакини в суперсблъсъка са волейболистите на Левски, като засега все още няма яснота къде ще бъде срещата. В трети кръг на Купата един срещу друг застават отборите от Суперлигата и четирите състава от Висшата лига, които са победители втория кръг, като бяха оформени осем двойки.

Мачовете ще се играят на 3 декември (вторник). Програмата на срещите ще бъде обявена допълнително.

 

Ето съперниците в трети кръг на Купата

Миньор (Перник) – Хебър (Пазарджик)

Звездец (Горна Малина) – Дунав (Русе)

Арда (Кърджали) – Марек Юнион-Ивкони (Дупница)

Нефтохимик 2010 (Бургас) – Черно море (Варна)

Ботев (Луковит) – Пирин (Разлог)

Левски София – ЦСКА

Славия – Монтана

Дея спорт (Бургас) – Добруджа 07 (Добрич)

Победителите от трети кръг участват във финален турнир за Купата на България.

 

 

Шефът на варненци бил вариант за шеф във федерацията

 

От Инициативния комитет за промени в българския волейбол разкриха кои са били тримата членове на УС на БФВолейбол, с които е водено разговори за издигане на кандидатура за президент на федерацията. Президентът на ВК Черно море (Варна) Красимир Илиев е бил единия избор на опозицията за председател на бъдещ УС на федерацията. Според опозицията той е дългогодишен член на УС, бивш председател на Националната волейболна лига и човек с много опит. След водени продължителни разговори с него обаче, Краси Илиев е заявил своя отказ поради невъзможността да съвместява бизнеса си с административната работа във волейболната федерация.

Другият човек, с който са водени разговори по темата, е членът на УС и президентът на ВК Марица (Пловдив) Илия Динков. Той също е бизнесмен и отказва по същата причина.

Така опозицията води разговори с члена на УС и вицепрезидент на БФВ Любо Ганев, като на пресконференция бе издигната официално неговата кандидатура за бъдещ председател на УС на БФВ.

От своя страна Любо Ганев заяви, че при спечелване на поетата инициатива, Илия Динков се е съгласил да поеме функцията на първи вицепрезидент на федерацията.