Домоуправител алармира: Изливат нов бетон в зелените площи на градинка

Домоуправител на кооперация, намираща се се на ул. „Георги Бенковски“, точно срещу Ботевата градинка, се обърна към редакцията ни с тревога по повод това, което се случва в зелените площи. По негови думи, в почивните дни там набързо е започнало изливането на бетон. Според нашия читател това е крайно нередно.
„В момента в зелените площи се полага бетон, изкопани са множество дупки, които се запълват. Това се прави от собственик на кафе-сладкарница, очевидно се извършва без разширение – в зелените площи“, написа притесненият варненец.

10 - Beton 2
„Заведението също е разположено върху зелени площи и това се извършва очевидно с явното или мълчаливо съгласие на Община Варна, и по специално кметство „Одесос“.
Изпращам снимки и ви моля да отразите по подобаващ начин тези незаконни действия.
Обръщам се към вас като ваш редовен читател. Свидетел съм, че след ваши публикации Община Варна веднага се самосезира“, добавя варненецът.
Дали има или няма разрешително за подобни дейности в Ботевата градинка, тепърва ще се изяснява. Въпреки че подобни действия изглеждат незаконни и нелогични на фона на заявения приоритет на общината за опазване на зелените площи, не е изключено всичко да е законно. Това няма да е първият подобен случай, в който общината допускат „грешка“, като издават разрешителни за подобни реконструкции.