Домакини сме на международен 3D арт фестивал

Международен 3D арт фестивал ще се проведе от 27 до 31 юли във Варна. Организатор на събитието е сдружение за изкуство „Арт Юнивърс” със съдействието и финансовата подкрепа на Община Варна. Идеята е да съберат на едно място творци и да им се предостави място за изява, което същевременно ще допринесе за естетическия облик на града по атрактивен за гражданите и туристите начин.

15 - 3D-2
Петте места за изпълнение на рисуването върху асфалт ще бъдат в Морската градина – на централния вход до Слънчевия часовник, алеята около кривото дърво, площада с фонтаните под Пантеона, алеята до зоопарка и района до Делфинариума, уточняват от общинския информационен сайт Live.Varna.bg.
Ще участват осем творци с опит в този вид изкуство, участвали във фестивали в България, Сърбия и Италия. Проектите на 3D рисунките са с тематика, съобразена със съвременните модерни течения, включително море и градски забележителности. Според инициаторите на събитието трайността на боите позволява рисунките да останат най-малко шест месеца.