Доктор Емилова пред варненци: Купуваме и ядем само боклуци в България

 

На пазара у нас се продават само прахчета и боклуци. Това обясни доктор Емилова във Варна, която беше засипана с въпроси на провелия се Летен веган фестивал в хотел „Черно море“ във Варна.
Гладолечителката говори още за важността от кърменето на бебетата с естествена кърма поне до края на първата година. Според нея особено полезна храна за хората е суровият жълтък, но от истински ферми с добре гледани кокошки. За целта трябва да се консумират и други продукти, отглеждани при естествени условия, защото всичко останало е отрова, използвана още от Хитлер и преди него, допълниха останалите лектори. Тя отново говори за гладуването и захранването като метод за лечение на хиляди диагнози.

24 - Vegan 2
По време на фестивалните дни други лектори в програмата изтъкнаха ползите от растителната храна и обясниха защо тя може да замести напълно животинската, без да навреди на здравето.
Лекторът Валентин Гандев, който е оперен певец по професия, обясни формулата на здравето, а тя е: физическа активност + вода + храна + дишане + общуване с природата. „Не може някой да ви обяснява как трябва да консумирате по три фурми на ден или да пиете хапове за отслабване, за да сте във форма”, каза той. Важни са основни принципи на храненето. Първият принцип е намалена консумация на храна, която да бъде осъзната, и да имаме воля за това. Вторият принцип е за качеството на храната. Абсолютно вредни и опасни са опакованите храни и полуфабрикатите. Поглъща се коктейл от химикали. Вредни са микровълновите фурни. Месото е пълно с хормони, антибиотици, даже и антидепресанти, за да не страдат животните в малките пространства, в които се отглеждат. Повечето храни са пълни със соя. Всяка година пазара бълва храни, за които нашият организъм просто не разполага с ензими, за да ги преработи.
Най-вредни са пържените храни. Трябва да се придържаме към нашите традиции на хранене. Има четири поста в годината, които е желателно да се спазват, дори и да не сме вярващи. За да изхвърли вредните токсини, нашият организъм има нужда от покой. Има дневен цикъл за разтоварване. Най-подходящи са сезонните храни, айрян през лятото, зеленчуци, плодове, а мазните храни са подходящи за зимата. Но няма по-силна храна от душевното спокойствие.