Доайенът на тениса на маса Антон Радушев навърши 85

Главният треньор на СКТМ „Комфорт“ Антон Радушев отпразнува на начарото на май рожден ден. Доайенът на тениса на маса във Варна и България навършва 85 години.

С неговото име са свързани най-големите успехи на варненския клуб по тенис на маса във всички възрасти, включително осемтте държавни отборни титли на жените и индивидуалните на Таня Карамфилова и Анелия Карова. Радушев е също основател на турнира „Млади надежди“, в който са участвали поколения таланти, превърнали се след време в известни имена в този атрактивен спорт.

Ново потвърждение за силата на варненската школа в тениса на маса дойде в средата на миналия месец, когато СКТМ „Комфор“ спечели историческите 16 медал от дължавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса до 13 години, които се проведе във. Състезателите на СКТМ ”Комфорт” заслужиха отличията в дисциплините отборно, индивидуално, двойки и смесени двойки.

Четвърта поредна шампионска титла спечели Мирослав Шмидт в индивидуалното, както и четвърта поредна на двойки, заедно с Людмил Димитров. Люси пък взе третата си титла на смесени двойко с Н. Николова от “Металик” (Перник). С по четири титли от комфортци са Мирослав Шмидт и Людмил Димитров, Виктор Димитров и Тома Николаев имат по три, а Полина Енчева и Анна Гудеманова – по една. СКТМ „Комфорт“ е отборен шампион при момчетата и при момичетата.