Днес казват кой ще води Черно море

 

Емо Луканов фаворит да остане на поста до Нова година

Ръководството на Черно море ще обяви днес бъдещето на треньорския пост. През миналата седмица Георги Иванов-Гонзо подаде оставка, след като „моряците“ бяха елиминирани от Монтана в турнира за Купата на България по футбол. Загубата бе четвърта поредна за варненци, след трите им неуспеха в Първа професионална лига. Заедно с Гонзо си тръгна и дясната му ръка Ивайло Петров.
Съботният двубой с Етър бе воден от помощника на Иванов – Емануел Луканов. След срещата той обяви, че е готов да остане начело на Черно море и дори да върне тима, където е бил в началото на първенството – в челото на класирането. Под негово ръководство обаче „моряците“ направиха 0:0 с великотърновци на „Тича“. “Всички искахме да победим, но не беше лесно след тази негативна серия. Искам да поздравя момчетата за себераздаването. Имаше умора, но ние желаехме да вземем този мач и се борихме до края. Важно е, че не загубихме срещата. Ще търсим самочувствие в идните срещи. Ако бяхме вкарали един гол, щеше да тръгне по друг път, но не се получи. Мисля, че имахме достатъчно ситуации. Аз исках някаква промяна в тактиката и затова започнахме с 3-5-2. Имахме проблеми обаче с техните флангове и в средата на първата част преминахме на 4-4-2, за да ги спрем. Имам възможността да върна Черно море, където беше в първите кръгове. Нямам представа как ще се процедира и за колко време ще съм начело. Не е невъзможно да победим срещу Левски на „Герена”, каза Луканов.


Той има големи шансове да бъде оставен от ръководството поне до Нова година, когато в зависимост от резултатите той или ще бъде оставен на поста, или ще се търси име във футбола ни, което да проведе зимната подготовка и пролетния полусезон.
Феновете и част от ветераните се обявиха за Илиан Илиев, който да води в тандем с Тодор Марев. Този вариант също може да се случи скоро, тъй като Илиев е начело на раздирания от финансови проблеми Верея. Илиан вече няколко пъти каза, че шефовете е крайно време да кажат дали при старозагорци ще има условия за работа и нищо чудно да си тръгне в близките дни, ако нищо не се промени.
Сред останалите спрягани имена за треньорското кормило на Черно море са още Георги Дерменджиев, Стойчо Стоев и дори Едуард Ераносян.