Ден преди посещението на министри: Измиха площада заради всеобщо възмущение

Покритите за плътен слой мръсотия от мазнина, остатъци от храна и изпражнения на гларуси паветата в центъра на Варна най-сетне бяха измити. Дългоочакваната намеса за подобряване вида на града се случи в петък надвечер, видя репортер на „Народно дело Седмицата“.
Чистенето е в резултат на публикации в социалните мрежи и медиите, в които свидетели на наслоената мръсотия на площад „Независимост“ изразиха възмущение от хигиената на обществените пространства в Морската столица.

2 - Plochki2
„Специализираната акция“, която по принцип трябва да е рутинна и да се повтаря периодично, защото за нея има отделени целеви средства в бюджета на общината и план-сметка „Чистота“, беше зорко наблюдавана от зам.-кмета на Варна по сигурността Тодор Иванов и шефа на ресорната дирекция.
Една от причините за миенето на паветата на „Независимост“ със сигурност е приближаващият празник на Варна 15 август и очакваното на следващия ден присъствие във Варна на премиера Бойко Борисов заедно с част от министрите му.
„Снимай ни, снимай ни, че мием и после да ни пуснеш във вестника!“, с този възглас ни посрещнаха репортера ни работниците по чистотата, участващи в невижданото през това лято събитие във Варна.