Девня почете Международния ден на загиналите при трудови злополуки

 

По утвърдена вече традиция в Девня бе почетен Международният ден на пострадалите и загиналите при трудови злополуки. Представители на общинската администрация начело със заместник-кмета Донка Йорданова, председателят на местния парламент Владимир Ненков, синдикални активисти на КНСБ, работници и служители на девненските заводи „Агрополихим“ и „Солвей Соди“ се събраха пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки, която се намира пред сградата на Община Девня.


Кратко слово изнесе Красимир Кръстев – председател на Националната федерация на труда „Химия и индустрия“, който наблегна на отговорността на всички работници за безопасността на труда и непрекъснатата грижа на всеки за себе си и за колегите си, за да не носят на своите близки скръб, а само любов и щастие.
Всички присъстващи отдадоха почит с едноминутно мълчание и поднесоха цветя с обещанието да продължават да полагат максимални усилия за опазване не само на собствения си живот и здраве, но и на техните колеги и приятели.