Девня отбеляза градския си празник със зрелищен спектакъл и заря

 

Зрелищен фолклорен спектакъл, детски рецитал за България, ефектна заря и дълго, многолюдно и пъстро общоградско хоро – така премина в събота празникът в Девня по повод 47 години от обявяването на селището за град.

24 - Devnja 1

Кметът Свилен Шитов благодари на своите съграждани за това, че се включиха във веселието на площада пред читалище „Просвета“ и изтъкна, че Девня е била град още през Античността, откогато е наследила уникални културно-исторически ценности, които ще бъдат включени в плана за икономическо развитие на общината. Градоуправникът удостои с плакети фолклорните състави от Девня, Варна и Добрич, които в съботната вечер заразиха въздуха с позитивизъм и тържествено настроение.

24 - Devnja 3

Специални гости на събитието бяха проф. д-р Златимир Коларов и Радостина Иванова – двама девненци, които милеят за родния си град и го доказват неизменно с делата си, въпреки че отдавна не живеят в Девня.

Събитието уважиха също заместник-кметът Донка Йорданова, секретарят на Община Девня Елка Драгулева, председателят на Общинския съвет Владимир Ненков и др., съобщиха от пресцентъра на общината.

Кулминацията на честването бе двойна – докато малки и големи играха хоро на площада, вечерното небе бе озарено от празнични илюминации, които вдигнаха още повече градуса на настроението след двучасовото празненство.