Две морски институции са с нови местни началници

 

Димитър Николов е новият директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” във Варна. Николов заема мястото на досегашния ръководител на структурата Румен Арабаджиев, съобщи Радио Варна.
Румен Арабаджиев заяви, че около 40 служители в регионалната дирекция във Варна са организирали подписка в негова подкрепа. Тя е била изпратена до премиера, министъра на транспорта и генералния директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“. В понеделник се очаква във Варна да пристигне генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов, който да представи новия регионален директор на служителите в предприятието.
Галин Николов пък е новият директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Вчера той е бил официално представен по време на Консултативния съвет по рибарство, който се проведе в сградата на Министерството на земеделието и храните, прададе Радио Варна. Досега Николов бе зам.-директор на ИАРА. От министерството все още не са потвърдили официално за смяната на ръководството в агенцията.