Двама кикбоксьори на „АХИЛ“ надъхани за медали от световно и европейско

Костадин Костов търси финанси, за да изпрати Александър Чакъров–Чъки и Харис Клеантов в Дъблин

 В клуба тренират жени и девойки, както и три шестгодишни момчета

Двама кикбоксьори на варненския СК „АХИЛ С.Г. ГРУП“ се подготвят за медали на световното и двете европейски първенства тази година. Това са станалият наскоро балкански шампион по кикбокс Александър Чакъров-Чъки и вторият Харис Коста Клеантов.
На първенството в сръбския град Върбас при юношите старша възраст 18-годишният Чакъров се окичи със злато в категория до 71 кг, след като отказа представител на домакините със силно дясно кроше, а 34-годишният Клеантов изгуби на финала от друг сърбин при мъжете.
„Двамата имат сили, качества и възможности за медал на голям форум. Първият такъв тази година е световното в Дъблин от 27 август до 3 септември. Дано намерим пари, за да ги изпратим. Подготовката на Чъки и Хари изцяло е насочена за шампионата на планетата, като в момента наблягаме на работата за сила и въздух, както и на защитата. В късната есен предстоят и две европейски, едното от които в Гърция“, заяви за „Народно дело Седмицата“ личният треньор на състезателите Костадин Костов.

31-01
Последният е бивш национал, бронзов медалист от световно първенство и многократен шампион по кикбокс в рингови стилове.
Клубът на Костов функционира едва от година и половина, но за това кратко време вече може да се похвали със сериозни успехи. „АХИЛ“ е носител на държавната отборна титла за 2015-а в Каварна, а Чакъров е шест пъти шампион на България.
„Миналата година тренирах 20 състезатели. Сега само за първите 6 месеца на 2016-а са 15, като се надявам до края на декември да са повече от 30“, изрази задоволство от работата си Костов. Специалистът провежда заниманията всеки ден след 18 часа в малката зала на ТУ (срещу Терапията). Любопитно е, че в групата му са и три 6-годишни момчета – Георги Георгиев, Александър Георгиев и Дани Павлов. Най-толемият състезател пък е Харис Клеантов. Жените са представени от две кикбоксьорки на 20 години и няколко девойки в младшата и старша възраст. Има и две момичета.