Дадоха зелена светлина за кръгово до село Долище, но няма пари

 

Кръгово движение на разклона до село Долище най-накрая може би ще бъде направено. Това обяви Росен Марков, който преди месец и половина пусна писмо с това искане до областната управа на морската столица и до националните агенции и институции, от които зависи процедурите да бъдат задвижени и изпълнени.

23-krugovo-2

На това място на главния път Варна – Добрич често стават катастрофи, които в много от случаите завършват фатално – със загинали. Миналата седмица Росен Марков показа писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, от което става ясно, че е преценено, че за ограничаването на скоростта на въпросното място може да се направи кръгово. За да стане това обаче, ще се търсят допълнителни средства от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Самият Росен Марков каза, че ако толкова държавата няма пари, ще даде от собствения си джоб. За кръгово движение там отдавна се обявиха роднини на загинали в катастрофи. „Задължително е да се направи кръгово, за да спрат тези инциденти с жертви. Това е безумие, движението там е ад! Според мен за една година са повече от 50 катастрофите на това зловещо място. Това са невинни млади души. Там е кръвта на тези деца“, проплакаха преди месец и половина Марков и Генка Бойкова – баба на загиналата в катастрофа на това място преди повече от година Ралица. Заедно с момичето тогава от този свят си отидоха още двама млади хора – Петър и Николета.

„ПТП-тата са стотици, а загиналите – десетки. Варна има няколко гробищни паркове – Централните гробища, Тополи, а сега се оформя едно ново гробище – гробищен парк „Север“. На това кръстовище вече има много кръстове. Докога само ще броим жертвите, загиналите, и тези, които са успели да се отърват. Единственото решение е кръгово, в цял свят е така“, категоричен е Марков.