Гръцката махала потъна в прах заради водопроводен ремонт

Най-старият квартал на Варна, Гръцката махала, в момента не е приятното място за разходки и романтични срещи, което мнозина познават. Там е шумно, прашно и ако имате начин да заобиколите тази част от центъра – не се колебайте, а го направете.

6 - Grucka mahala2
Независимо дали сте с кола, на велосипед или пеша, влезете ли в района около Римските терми, попадате буквално на строителна площадка. В момента най-усилена работа тече по ул. „Сан Стефано“, където се подменят водопроводни съоръжения. На улицата, която ще става част от пешеходния ринг на града, са изсипани огромни камари пръст. Прахът, който се носи из целия квартал, се сипе навсякъде из Гръцката махала и затруднява сериозно дишането.
Хората, живеещи в района, за момента проявяват търпимост към ремонтните дейности, защото знаят отлично, че водопроводите са стари и все някога трябваше да бъдат сменени. Да газят пръст и чакъл и да преценяват постоянно как да заобиколят поредния трап, определено започва да ги изнервя. Между съседите се разпространява информацията, че до 20 декември всичко ще приключи, но никой не е сигурен може ли да се вярва в спазването на този срок. Хората са доста ядосани и на честото спиране на водата, което обаче е нормално при смяна на стари водопроводи с нови.