Групата на БСП гласува против ощетяващата сделка

 

 

Съветниците на БСП в местния парламент на Варна твърдо не подкрепиха обратното изкупуване на терена на Дупката на цена от 43 млн. лева. Те показаха ясно, че за тях такава стойност е неприемлива, независимо дали ще я плаща общината или държавата.

Лидерът на варненските социалисти Борислав Гуцанов разясни подробно позицията, като обясни, че на практика дали парите ще дойдат от местния или от републиканския бюджет не е от значение, защото и в двата случая става за публични средства, събрани от българските данъкоплатци.

„Това е наистина един от големите инфраструктурни проблеми на Варна, още повече, че той е в самия център на града. Не е нормално една такава територия да стои в това състояние 35 години. И вариантът теренът да се откупи по принцип е добър. Но цената от 43 млн. лева няма как да я приемем. Такива цени на имотите няма нито в Лондон, нито в Париж, и колкото и да се сравняваме с тях, все пак сме Варна“, коментира Гуцанов.

Той припомни също, че винаги е бил привърженик на това мястото да бъде за обществено ползване, да е центърът на живота в града, а не търговски комплекс или друг тип сграда. Въпреки това, толкова много пари да бъдат хвърлени за купуването на терена е недопустимо, смята лидерът на БСП – Варна.