Граждани спряха прокопаване, притесниха се за плочата на блока

Варненци застанаха на пътя на строителна бригада и я заставиха да спре изкопните работи, които извършва. Причината е, че работниците имали намерение да разрежат бетонната плоча в основата на блока, който се намира на ул. „Хаджи Димитър“. Прокопаването се извършва по поръчка на мобилен оператор.
Жителите на блока направили блокадата, като видели как се режат плочите на съседните входове. Те имат отделни адреси, но на практика са свързани в един голям блок.
Работниците показали не заповед или строително разрешение, а протокол от район „Одесос“, който им давал основание да разрежат плочата, обясниха живеещите на ул. „Хаджи Димитър“. Въпреки показания документ, те отказали на строителите достъп до сградата. Участници и свидетели на ситуацията дадоха противоречиви отговори на кой мобилен оператор са кабелите, които се прокарват и в момента.
Районният кмет на район „Одесос“ Георги Недев не беше открит за коментар нито на мобилния му телефон, нито на стационарния в кабинета му, посочен в сайта на кметството.