Граждани сигнализират: Разпилени боклуци отново са обичайна гледка в града

 

Грозна гледка посрещна варненци и гостите на града, решили в събота да се възползват от хубавото време и да излязат на разходка. Става дума за огромна купчина боклуци в близост до Аквариума, на метри от плажа. Развързаните чували и десетките препълнени със смет кашони бяха изсипани точно пред контейнерите за разделно събиране на боклук.

Ситуацията напомня твърде много за началото на летния сезон миналата година, когато цяла Варна изпадна в криза със събирането на сметта. Причината тогава беше проблеми около смяната на сметопочистващите фирми. Сега такива няма.

Според граждани, сигнализирали за случая, боклукът идва от заведенията по плажа. Това определено предизвиква притеснения, защото активният туристически сезон още дори не е започнал.

Друг случай с разпилян боклук предизвика недоволството на наши читатели през миналата седмица. Той е от предния четвъртък на ул. „Йордан Йовков“ в кв. „Младост“. Снимката, която ни изпрати тя, е направена в късната част на денонощието и не е ясно кой и защо е разпилял отпадъците. Според някои е дело на вандали, а според други е възможно някой да е изхвърлил нещо ценно и да е преравял боклука. Не е ясно обаче защо и контейнерът е преместен в средата на улицата. Очевидци разказаха, че на следващия ден до обяд всичко е било изчистено.