Граждани питат защо не се довършва Шишковата градинка

 

 

Над година продължава ремонтът на емблематичната Шишкова градинка във Варна. По проект трябваше да е приключил преди половин година. Това припомни в края на ноември организацията „Спаси Варна“, като разпространи и снимки от незавършения проект.

Към този момент наистина няма никакво реално обяснение защо работата на обекта е спряна. С влошаването на времето обаче логично идва предположението, че обектът ще се довършва догодина.

Проблемът са разкритите археологически находки, които община Варна реши да експонира, покривайки ги със стъкло, така че минувачите да могат да виждат древните руини. Тази стъпка ще е новаторство за местната власт, макар че вече на няколко места по подобен начин беше постъпено с находки в частни имоти, които комбинираха старините с новото строителство.

Чакане на финансиране, липса на актуализиран проект и на специалисти, които да подпомогнат изпълнението на операцията – вероятно варненските общинари имат причина да се бавят със завършването на Шишковата градинка. Факт е обаче, че само стъкленият похлупак остава недовършен на това важно и обичано от варненци място.