Гражданин се притесни за стоварване на пръст в „Аспарухово“

Варненец ни изпрати снимки от варненския район „Аспарухово“, на които се вижда на едно място натрупването, а на друго разпръсването на голямо количество пръст.
„Разхождайки се по алеята покрай канала, след общината, в посока Варненско езеро, забелязах тежки коли със строителни отпадъци или пръст от изкопни дейности да разтоварват в гората край канала. Съответно един булдозер заравняваше. Нямам идея към кого друг да се обърна да провери законно ли се изхвърля там, или фирмата, извършваща ремонтите на уличното трасе в квартала, икономисва от транспортни разходи и такси“, написа бдителният варненец, който ни изпрати снимки.


Районният кмет на „Аспарухово“ Калина Белмезова обясни пред „Народно дело Седмицата“ за какво става въпрос. Там, където теренът се заравнява, става въпрос за рекултивация на частен имот, извършвана от собствениците му. По случая вече е имало сигнали и общината е извършила проверка, която не е показала нередности.
Големите камари пръст, които могат да се видят в друг район покрай канала, пък са временно депо за инертните материали от големите ремонти в района. „Те ще бъдат извозени, когато ремонтите приключат, ползвали сме и преди този начин на работа“, обясни кметът на „Аспарухово“ Калина Белмезова.