Градът ни е най-красив, когато го гледаш от яхта

 

Няма съмнение, че Варна е един от най-красивите градове на България. Дори и не всичко да винаги наред в морската ни столица, нейното очарование си остава непроменено. За да се разберем обаче колко всъщност е хубава Варна, трябва да я погледнем от друга гледна точка – от морето.

 
Тогава ще я видим такава, каквато я виждат поколения моряци, пристигащи на това непознато за тях място от далечни страни и пристанища. И може би тогава ще разберем защо повечето чужденци ни казват, че живеем на невероятно място. А то може да бъде и още по-красиво и вдъхновяващо, всичко зависи от хората.
Такива мисли изникват в главата, когато имаш шанса да станеш част от един от най-красивите спортове – ветроходството. При прекрасно време, като по поръчка, с много слънце и достатъчно вятър, миналата седмица се проведе четвъртото издание на регатата Varna Channel Cup. В надпреварата, спонсорирана от Black Sea Casino и Интерхотел „Черно море“, се включиха 32 яхти в шест различни класа. В регата тази година има и една яхта от Германия. Уникалното в това ветроходно състезание е, че е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро – факт, който позволява яхтите да минат в непосредствена близост до брега и екипажите да бъдат на една ръка разстояние от публиката.
Специалният гост на Varna Channel Cup, актрисата и телевизионна водеща Мария Силвестър, остана очарована от старта на състезанието. Както и се очаква, тя беше във фокуса на обективите на репортерите.