Гонзо събра по двама-трима на пост на „Тича“

 

Показва обновения тим на „моряците“ на рождения си ден в събота

Новият треньор на Черно море Георги Иванов-Гонзо изпълни желанието си да разполага с 80-90% от състава, на който ще разчита през новия сезон, преди лагера в Банско от 3 юли.
Това стана възможно, след като „моряците“ привлякоха 10 попълнения – вратаря Емил Михайлов, защитниците Ондруй Сокуб, Георги Радев, Даниел Златков и Пауло Енрике, халфовете Александър Цветков, Ян Малик и Николай Минков и нападателите Георги Андонов и Иван Коконов. Селекцията на практика приключва с вземането на десен полузащитник от чужбина. Възможно е обаче в хода на подготовката да дойдат още един-двама, но само в краен случай.

31-02
Така първото изискване на Георги Иванов – голяма вътрешна конкуренция, вече е изпълнено. На всеки пост специалистът разполага с двама, трима, че и четирима изпълнители.
Пред голлинията между трите греди се очаква да пази Саша Чанович, а негова алтернатива да е Емил Михайлов. Талантливият Иван Дюлгеров ще продължи да е със статут на трети вратар.
За десен бек изборът е огромен – Стефан Станчев, Ондруй Сокуб, Георги Радев и Мартин Костадинов. В сърцето на отбраната за две места ще се конкурират Траян Траянов, Пламен Николов, Даниел Златков и Георги Радев, който е играл на този пост преди в Созопол да го преквалифицират в десен бек. Мишо Венков и бразилецът Пауло Енрике пък са левите бекове. За опорни халфове битка ще водят Тодор Паланков, Ян Малик и Даниел Георгиев, който може да бъде използван и като десен външен полузащитник. В средата на терена играта ще връзва капитанът Георги Илиев, а Бекир Расим и Николай Минков са другите двама. Напред, както на върха на атаката, така и по двата фланга ще бъдат използвани Бакари и Георги Андонов. Външни халфове са Иван Коконов, Андреас Васев, Владо Романов и Илиян Неделчев, а Валентин Йосков е таранът, на когото специалистите предричат бляскаво бъдеще.
Богатият отборен потенциал ще позволи на Гонзо да използва различни тактически схеми, съобразно качествата на всеки съперник. Но основното, на което той ще държи, е изпълнението на поставените задачи, агресия и максимална концентрация през всичките 90 минути. За Иванов се знае, че залага на атакуващ и атрактивен футбол, а доколко ще успява да убеждава своите подопечни в идеите си, за да ги пресъздават те на терена, предстои да видим.
Гонзо ще покаже за първи път обновения Черно море на феновете в първата контрола с Несебър на 2 юли (събота) във Варна. Любопитно е, че в същия ден Георги Иванов празнува 40-и рожден ден, а бившият наставник на „моряците“ Илиан Илиев става на 48.