Голям възход за плажните „лъвове“ на България

 

Националният отбор на България по плажен футбол, голяма част от който е съставен от варненци, регистрира ново найдобро класиране в световната ранглиста, която бе публикувана преди три дни. „Лъвоветевече заемат 54-о място, което е с 12 позиции подобре от предишното подреждане. Тимът на Симеон Христов се завърна преди месец с шампионския трофей от предварителната група на ДивизияБв Евролигата. В Португалия нашите момчета победиха и в трите си срещи, което се случва за първи път, а по този начин придобиха право на участие във финалите на дивизията, които са през септември в Сардиния, Италия. Места там имат също и Румъния, Норвегия, Казахстан, Молдова и последният от ДивизияА„, като предстоят да станат ясни и последните двама участници. Те ще бъдат определени в края на август измежду Унгария, Англия, Дания и Грузия.

Възпитаниците на Симеон Христов взеха 25 точки за първото си място в Назаре и вече имат рекордните в историята ни 186 пункта, като освен скока в класирането, „трикольоритени съкращават и дистанцията с отборите преди тях.

Припомняме, че само преди три години България записа нулева година и националният ни отбор тръгна от начало да трупа точков актив.

На 18 и 19 август пъклъвоветеще направят генерална репетиция преди финалите на Евролигата, като ще гостуват на Румъния за две гонтроли. Тези два съперника показват равностойни игри в последните години и срещите се очакват с изключителен интерес. Не е изключено и българи и румънци да са в една група на финалите на Евролигата.

 

Варненските отбори още не са с място в Топ 4

Двата варненски отбора в държавното първенство по плажен футболМФК Спартак и ВВМУН.Й.Вапцароввсе още не са си осигурили място във финалната четворка на надпреварата. След два изиграни кръга те имат съответно една и две загуби от четири мача. Така те ще трябва да търсят задължителни победи над софийските САМВР и Екомет Виламарк в Русе на 25 и 26 август, когато е заключителният етап преди финалите. За тях се класират найдобрите четири отбора, като до този момент сигурни са самополицаите„. За останалите три места ще се борят двата тима от Варна, ФК Русе и Екомет Виламарк.

На този етап тези, които нямат шанс за финалите, са бургаските Сети Никола и Локомотив. Те оставиха добро впечатление с играта си, но успяха да запишат общо една победаза Свети Никола в градското дерби.

Финалната четворка ще се проведе във Варна на 15 и 16 септември като тимовете стартират в нея с нулев актив.

Класиране:

1. САМВР 24:11 12

2. МФК Спартак 32:16 9

3. Екомет Вила марк 21:21 7

4. ВВМУН. Й. Вапцаров“ 18:13 6

5. ФК Русе 20:18 6

6. Свети Никола 24:34 3

7. Локомотив 20:44 0

Програмата за последния трети етап в Русе:

25 август

17:00 – ФК РусеФК Локомотив Бургас

18:00 – СА МВРМФК Спартак

19:00 – Вила Марк ЕкомедВВМУ Н.Вапцаров

ФК Свети Николапочива

26 август

10:00 – ФК РусеФК Свети Никола

11:00 – СА МВРВВМУ Н.Вапцаров

12:00 – Вила Марк ЕкомедМФК Спартак

ФК Локомотив Бургаспочива

Суперфинали, определящи шампиона – 15/16 септември