Големият победител използва неръждавейки и мазата си за своя еликсир

Мартин Неделчев направил уникалния си „Совиньон блан” с грозда от лозята в Побити камъни и Езерово
Победителят в юбилейния 20-и конкурс Мартин Неделчев разкри, че е направил своя „Совиньон блан” с грозда от лозята край Побити камъни и село Езерово.
„Виното го правя в своята маза, задължително в неръждавейки. Започнах преди 8 години с помощта на моя ментор Евгени Ангелов, който ми помага и сега”, заяви за „Народно дело Седмицата” щастливият победител, след като получи наградата си -100-литров дъбов съд за съхранение и производство на вино, от собственика на Етно ресторант „Старата къща” Георги Секулидис.
Неделчев е наясно, че „Совиньон блан”, но е доволен, че се справя с предизвикателството. „По принцип ниската захарност прави аромата по-силен, а алкохолът подтиска нормалната захарност. Ние с Евгени обаче сме намерили баланса”, уточни Мартин.
Той е на 45 години, женен и има двама сина. Мартин пътува с кораби, но когато си е във Варна за него от значение са само две неща – първото е семейството, а второто – виното.
„Благодаря на организаторите за прекрасната инициатива. Радостен съм, че не само че спечелих, а и че го направих при най-силната конкуренция в историята на конкурса. Разбира се, че ще участвам и догодина. Засега не съм решил дали ще представя и червено вино”, каза още Неделчев.