Гневни коментари за огледа на Караянчева на бул. „Левски“

 

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пусна във Фейсбук снимки от оглед на строителството на „златния“ булевард „Левски“ във Варна. Коментарите на хората под публикацията ѝ вероятно са я накарали сериозно да съжали, че е споделила за посещението си на обекта в социалната мрежа.

„Кметът Иван Портних ме информира за извършените досега дейности в хода на строителството на новия булевард, който трябва да бъде готов до края на април, както и че очаква след пускането трафикът в града значително да се улесни“, това написа председателката на парламента, която вчера посети Варна.

Под публикацията почти няма положителни коментари. Ето някои от реакциите:

„А забелязахте ли, че нито един от работниците не ползва необходимите лични предпазни средства? И това по време на проверката от ваша страна?

Представете си как е в останалото време. В стремежа да се усвоят евросредства, грубо се подигравате със здравето и безопасността на хората.

Да не говорим за грубите грешки при проектирането на булеварда и откровените нарушения, като започването на набиване на пилони в „Максуда”, преди да е изработен (преработен), проектът…

А как очаквате да се улесни и облекчи трафикът, когато булевардът е път до никъде, и в заложените срокове (а и средства – дори след увеличаване на стойността) не се предвижда изграждане на кръговото кръстовище с ул. „Девня”? За там допълнителни проекти (въпреки че го виждаме в проекта, два пъти платен от данъкоплатците), допълнителни няколко милиона за изграждане, и най-важното – допълнителни няколко години.. А имате ли все още кредит на доверие от обществото?

С проекти като този единствено подкопавате и последните капки доверие във вас, останали в обществото – остава впечатлението и горчивият привкус, че във Варна се строи по заповед от София, необмислено, прибързано и усилено – само от една-две фирми, и само за да се отклоняват средства към партийните каси.“

„На обиколка на строеж с висок тънък ток – безценно!“

„Случайно бях свидетел на проверката, която беше 5 мин. Не ми убегна разточителството на нашите пари. 50 служители ангажирани в охраната. От кого ви пазиха, така и не разбрах. Не бих искала да се впускам в подробности относно охраната. С две думи: Пълна некомпетентност.“

Някои от коментиращите варненци пък използваха случая да споделят какво се случва на други места в града, където има проблеми с инфраструктурата. Единият от примерите е с курортен комплекс „Чайка“:

„Мястото е райско, но общината ни е адска. Имахме ремонт и разширение на канализационната мрежа и ремонтът на пътя беше направен много некачествено. Вече сме задействали нужните инстанции и е въпрос на време да се оправи, но…“