Гларус е талисманът на регатата „Тол шипс“

 

Гларус става талисман на международната регата „Тол шипс“, на която Варна ще бъде домакин от 1 до 4 октомври. Резултатът стана ясен след проведен конкурс, организиран от Община Варна. По регламент в него се включиха ученици от V до XII клас от варненски училища и извънучилищни институции (школи, читалища, студиа и ОДК). Участниците в конкурса можеха да използват всички видове техники на изящните и приложни изкуства, както и дигитални техники, като всеки участва само с една визия и послание към него, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

6 - Talisman2
14 души подадоха 12 проекта на хартиен носител и 2 по електронна поща. Жури, съставено от представители на организационния комитет за регатата, разгледа проектите и отличи най-добрите от тях.
На първо място е класиран проектът на Мария Трофимова, 18 г., ученичка в XII клас в НУИ „Добри Христов“. Освен с добрия визуален проект за изработката, на който са използвани цветни моливи и тънкописец, тя е описала предложението си така: „Гларусът е усмихнат и дружелюбен, на една от скиците е изобразен с малко хартиено корабче, което е тематично свързано с главната тема – регатата. Гларусът е облечен в морска униформа, което също го свързва с темата.“