Георги Иванов-Геша: Феновете на ЦСКА ме поздравиха за купата

Треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов-Геша останал впечатлен от поведението на феновете на ЦСКА 1948 (София) след финалния мач за купата на аматьорската лига на „Трейс арена” в Стара Загора. Както е известно, балчиклии победиха с 3:0 след голове на Беадир Беадиров (52), Валентин Веселинов (70) и Румен Александров (90) и вдигнаха трофея.
„След двубоя излязох пред стадиона, за да се видя с дъщеря си. Встрани от нас имаше много фенове на ЦСКА и за миг помислих, че може да се случи нещо неприятно. Приятно съм изненадан и впечатлен обаче от поведението на по-голямата част на армейските ултраси. Те дойдоха при мен, поздравиха ме за победата и признаха, че сме били по-добрият отбор и заслужено сме спечелили трофея. Същото направиха и други хора наоколо”, заяви пред „Народно дело Седмицата” Геша.


Той изрази също задоволство, че са успели да легитимират отбора на Балчик пред част от футболната ни общественост. „Много хора говореха, че нашата „В” група била слаба, но в Стара Загора видяха, че Черноморец е един добър отбор. Дойдоха и много фенове от Балчик да ни подкрепят, и ние ги зарадвахме. Всички в Балчик са зад отбора и сме едно цяло. Тези играчи и този колектив заслужават да играят професионален футбол”, допълни Иванов.
Любопитно е, че 13 от 14-те футболисти, които Геша използва във финала, са кадри на варненските Черно море и Спартак или са играли за двата отбора. Това са Християн Христов, Генади Луго, Севдалин Стайков, Мирослав Начев, Валери Христов, Георги Димитров, Валентин Веселинов, Николай Иванов, Беадир Беадиров, Виктор Митев, Александър Попов, Слави Сталев и Румен Александров. 14-ият бе дошлият през зимата от Търговище Цветан Илиев.
„На връщане превърнахме автобуса в подвижна дискотека. Момчетата пиха шампанско и уиски от купата, спирахме и на всяка бензиностанция, за да зареждаме отново. Добре че шофьорът излезе разбран, и освен че кара рейса, влезе и в ролята на диджей. Във вторник ще закрием невероятния сезон с по-голям купон в Балчик”, каза още Геша.
Черноморец започва лятна подготовка на 10 юни, а на 16-и ще приеме на своя стадион за контрола новия член на руския елит Динамо (Москва). „Ще се постараем да ги затрудним, доколкото можем”, уточни Геша. Дали балчиклии пък ще играят със сигурност във Втора лига („Б” група), ще стане ясно в близките дни.