Георги Иванов-Геша: В Балчик спасяваме юношите на Черно море и Спартак от работа на бензиностанции

За близо три години лидерът в Североизточна група се превърна в донор за футбола

Треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов-Геша най-после разкри целите пред отбора. След първия пролетен кръг на Трета лига – Североизточна група балчиклии са лидери, с 2 точки повече от Добруджа и мач по-малко. Противно на очакванията обаче, приоритет на Черноморец няма да е професионална промоция.
„Нашите основни цели са три – да развиваме футбол на добра база, да развиваме качества на млади и перспективни играчи и да спасяваме юношите на Черно море и Спартак от работа на бензиностанции. Защото когато излязат от старша възраст, много кадри на двата варненски клуба се оказват излишни за футбола и започват да работят. Ние обаче може да им предоставим условия да продължат да играят и да се развиват“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Георги Иванов-Геша.
Той е доволен, че за близо три години, откакто е в Балчик, е превърнал отбора в донор за футбола. „На всеки 6 месеца ни напускат по трима-четирима играчи, веднъж дори и 7. Отиват в „Б“ група и чужбина. Не съм броил колко са си тръгнали, но сигурно за 30 месеца са около 30“, допълни Геша. Последният призна, че в тима му има изпълнители, които биха играли на ниво и в Първа професионална лига.
„Двама от тях са юношите на Черно море Петко Цанков и Николай Иванов. Първият тази пролет ще играе в „Б“ група за Витоша (Бистрица). Играхме с тях контрола на „Балчик къп“, харесаха го
и той прецени, че на 21 години е време да участва в по-сериозни мачове. Надявам се, че Николай няма да спре дотук, защото той има качества и за елита. Също като вътрешния халф и негов връстник Николай Иванов“, завърши Иванов.
Междувременно първият двубой на Черноморец от пролетния дял в третия ешелон със Светкавица бе отложен заради лошия терен в Търговище. През зимната пауза освен Цанков балчиклии бяха напуснати от Илиян Капитанов и Румен Николов, които преминаха съответно в Добруджа и петодивизионен испански клуб. Новите са юношата на Черно море Валери Христов, завърналият се халф Валентин Веселинов и капитанът на Светкавица Цветан Илиев, който трябва внесе нови идеи в средата на терена.