Ген. Румен Радев във Варна: Единствената ми зависимост е от волята на българския народ

Предстоящите президентски избори ще са сложни и тежки, защото в тях ще се реши дали в България ще се запази статуквото или страната ще има шанс за ново развитие. Това каза във Варна кандидатът за президент подкрепен от БСП Румен Радев.
„Хората в градовете и селата, които посещавам, искат промяна и тези избори са тяхната последна надежда. Само президент, който не е излъчен от управляващата партия, може да е коректив на парламента”, коментира той. Румен Радев заяви, че единствената му зависимост е от волята на българския народ, затова като президент би наложил вето на всеки закон, който е против интересите на гражданите или е диктуван от външни фактори и накърняват националното достойнство, което той смята за изключително важно.
„Г-н Радев, върнете ни достойнството”, това ми казват отрудените хора, които срещам в страната”, сподели кандидат-президентът. В  събота той заяви пред журналисти, че не се притеснява нито от кандидатурата на Пламен Орешарски като конкурент за гласовете на левите избиратели, нито от кандидата на ГЕРБ, който още не беше обявен към този момент.
„Личността на кандидата на ГЕРБ няма никакво значение. Той ще е аватар на Бойко Борисов”, коментира Румен Радев и допълни, че който и да бъде посочен, на него ще му бъдат „телепортирани” идеите на министър-председателя.
На въпрос за отношението му към Русия, кандидатът подкрепен от БСП заяви, че не е нито русофил, нито американофил, а българофил. „Аз съм НАТО-вски генерал, завършил съм две академии в САЩ и съм ръководил съвместни учения”, каза Радев. Той обаче допълни, че това, че сме в ЕС и НАТО, в никакъв случай не означава, че трябва да гледаме на Русия като на враг, а и никой отвън не изисква такова отношение от страната ни.