В Черноморец (Балчик) приготвиха 2000 долара за влизане в Книгата на Гинес

Тимът на Геша ще направи голяма реклама на града, ако бие Две Могили

Във футболния Черноморец (Балчик) вече са приготвили 2000 долара за влизане в Книгата на Гинес. Това обаче ще стане факт, ако бият в първия пролетен кръг на Североизточна „В” група Две Могили в Балчик и станат първия отбор в света с 33 поредни победи.
До този момент балчиклии записаха 32 успеха поред в третия ешелон. Четири от тях са в края на есента на 2014 година, а 28 през 2015 година – 15 през първия дял, и 13 през втория.
За „Народно дело Седмицата” варненският наставник на Черноморец Георги Иванов-Геша разкри, че изнесената информация за 52 поредни победи на Спарта (Прага) в периода 1921/1923 година не отговаря на истината.
„Направихме проверка, която установи, че чехите са записали 52 мача поред без загуба, като имат и равенства”, уточни Геша.
Последният призна, че вече са се свързали по Интернет с Книгата на Гинес, за да разберат каква е процедурата за вписване, ако станат рекордьор по поредни победи.
„Обясниха ни какво е необходимо да се направи, но нека първо победим Две Могили. Постигнем ли го, ще пуснем официално писмо, а от Книгата на Гинес ще се свържат с БФС и ще поискат от тях информация за нашите постижения. Заплаща се и такса от близо 2000 долара, която ще бъде поета от Община Балчик, тъй като това ще е голяма реклама за града. След като спазим изискванията и отговаряме на всички условия, не би трябвало да има проблем да ни впишат в Гинес”, каза Геша.
Той е направил също проучване кой отбор с най-много поредни победи признава до този момент Гинес.
„Това е Куритиба (Бразилия), който е с 26 поредни победи. Спечелил ги е в първенство на щат. Иначе едни колумбийци също като нас имат 32 победи поред, но те не са подали заявка за вписване в Книгата на Гинес”, завърши Геша.